Het verschil tussen notulen en een transcriptie.

Home   ›   Het verschil tussen notulen en een transcriptie.

Transcriptie? Wat is dat?

Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Zo ook bij organisaties die transcriptieservice aanbieden. Voor klanten is het in eerste instantie lastig om te filteren wat ze precies mogen verwachten van een transcriptieservice. Een transcriptieservice die wordt aangeboden door een notuleerbureau is namelijk wat anders dan een transcriptieservice die wordt aangeboden door een specifiek transcriptiebureau.

Notuleerbureau vs Transcriptiebureau

Een notuleerbureau maakt notulen van een geluidsopname terwijl een transcriptiebureau vaak alleen alles uittypt. Meestal wordt hierbij software gebruikt om een groot deel van de geluidsopname in tekst om te zetten. Het verschil in werkwijze verklaart ook de grote prijsverschillen tussen notuleerbureaus en transcriptiebureaus. Omdat een notuleerbureau de context van de geluidsopname analyseert kan er zowel een beknopt samenvattend, een uitgebreid samenvattend of een woordelijk verslag worden gemaakt. Voor welk verslag u ook kiest, er komt altijd een kwalitatief document met heldere teksten, duidelijke interpuncties en zonder overbodige woorden. Dat leest wel zo gemakkelijk.

Ook kan het verslag worden aangevuld met een actie- en besluitenlijst. Zo weet iedereen wat hem of haar te doen staat en worden er misverstanden voorkomen. Het spreekt voor zich, dat de werkwijze van een professioneel notuleerbureau weliswaar een prijziger, maar ook een werkbaarder en duidelijker document oplevert. Het is dus zaak om na te denken over wat u precies wil. En vervolgens kunt u het prijsverschil in de juiste context plaatsen en een weloverwogen keuze maken.

Deel dit bericht: