Notuleren uitbesteden?

Notuleren uitbesteden?

Objectieve en deskundige notulisten
in heel Nederland

Wat zijn de voordelen van uitbesteden eigenlijk?

Wanneer u een vergadering of bijeenkomst heeft, is het wel zo prettig dat iemand notulen maakt. Meestal is dat iemand binnen de organisatie die het er “even” bij doet. Maar dat is niet per definitie de beste of goedkoopste oplossing. Het uitbesteden van notuleren heeft namelijk behoorlijk veel voordelen.

1. Kostenbesparing

Per saldo is het uitbesteden vaak goedkoper dan wanneer u het notuleren door iemand uit uw organisatie laat doen. Het verwerken van de notulen tot een duidelijk en leesbaar verslag kost namelijk behoorlijk veel tijd voor iemand die dat niet dagelijks doet. Een ervaren notulist werkt immers efficiënter en vlotter. Dat maakt het uitbesteden feitelijk goedkoper. Overigens zijn de uurtarieven van externe notulisten niet direct vergelijkbaar met de netto salarissen van uw medewerkers. Daar komen immers nog loonkosten voor de werkgever bovenop.

2. Tijdbesparing

De medewerker die de notulen moet uitwerken, krijgt dit vaak als extra taak toegewezen. Dat verhoogt de werkdruk bij die persoon. Daarnaast is de kans groot, dat de verslagen lang op zich laten wachten. Het is immers niet de eerste prioriteit van de aangewezen persoon. Door het uitbesteden van notuleren kunt u de werkdruk binnen uw organisatie verlagen terwijl u tegelijkertijd bent u verzekerd van een spoedige en deskundige uitwerking van de notulen.

3. Verstand van zaken

Een interne medewerker heeft logischerwijs wel de kennis van de materie. Dat zou dus betekenen dat het makkelijker zou zijn als diegene toch ook de notulen maakt. Bij hét Notulistenteam werken echter notulisten met jarenlange ervaring. Zo doende hebben zij al veel vakkennis opgebouwd in allerlei sectoren. We zoeken dan ook de notulist die het beste bij uw organisatie past. Dat geldt voor de inhoudelijke kennis, maar ook voor de aanpak. Het uitbesteden van notuleren leidt daarmee tot geschikte en duidelijke verslagen welke u binnen enkele werkdagen na de vergadering al ontvangt.

4. Objectieve verslagen

Een ander voordeel is juist dat onze notulisten géén deel uitmaken van uw organisatie. De notulist registreert alleen maar wat er wordt besproken en wordt niet beïnvloedt door achterliggende zaken. Dat geeft garantie voor een objectief verslag.

Bent u al overtuigd dat u het notuleren beter niet aan één van de genodigden over kunt laten of heeft niemand beschikbaar om te notuleren? Dan kunt u gelukkig het notuleren uitbesteden aan hét Notulistenteam.

Hoe werkt het uitbesteden van de notulen?

Hét Notulistenteam hanteert een eenvoudige werkwijze die erop gericht is om u zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Volg simpelweg de volgende stappen:

  • 1. Neem telefonisch of online contact met ons op voor een offerteaanvraag voor onze notuleer- of transcriptieservice.
  • 2. Bij akkoord op de offerte zoeken wij een geschikte notulist of transcribent. In een opdrachtbevestiging leggen we alle afspraken vast.
  • 3. Ter voorbereiding stuurt u de vergaderagenda en de notulen van de vorige vergadering naar ons toe per e-mail en de vergadering wordt vervolgens bijgewoond door de notulist.
  • 4. Het verslag wordt later door de notulist uitgewerkt. De notulen worden geredigeerd en gecontroleerd op grammatica, lay-out en dergelijke. Binnen 2 tot 5 werkdagen (afhankelijk van de verslagvorm) na de vergadering heeft u de uitgewerkte (concept)notulen in uw bezit. Eventuele opmerkingen worden door ons nog in een definitieve versie verwerkt. Bij het opstellen van de documenten houden wij rekening met uw wensen en huisstijl.
  • 5. U ontvangt van ons een factuur voor de verleende diensten.

De notulen worden altijd geleverd in een door u gewenst format en lay-out en worden altijd gecontroleerd op taalgebruik, spelling en grammatica. Met de notulisten van het Notulistenteam bent u dus verzekerd van een professioneel en kwalitatief hoogwaardig verslag.

Meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Wilt u gebruik maken van de transcriptieservice van hét Notulistenteam?
Vraag direct een offerte aan.

Meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op via 026 5600 262 of stuur een mail naar service@notulistenteam.nl

Laatste blogs